צריכת מגנזיום למניעת אבני כיס מרה


אבני כיס מרה הן בעיה שכיחה באוכלוסיית העולם המערבי. כיס המרה הינו שק המרכז את מלחי המרה הנחוצים לעיכול השומנים, ומפריש אותם למעי בעת אכילת שומן. אצל מרבית הסובלים מאבני כיס מרה, הן עשויות מכולסטרול.
הבעיה נפוצה יותר אצל: נשים, אנשים עם עודף משקל או לאחר איבוד מהיר במשקל, אנשים עם רמת טריגליצרידים גבוהה בדם ורמת כולסטרול מסוג HDL  נמוכה, חולי סוכרת סוג 2 ואנשים שלקרוב משפחה שלהם הייתה אבן בכיס מרה.
אבני כיס מרה גורמות לכאבים קשים, ובנוסף יכולה להיגרם דלקת קשה בכיס המרה. לרוב יש צורך בניתוח לסילוק האבנים או כיס המרה כולו. הניתוח מבוצע בלפרוסקופיה (שיטת בה המנתח חודר לבטן דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן ומבצע את הניתוח בעזרת מצלמה וכלי ניתוח שהחדיר דרכם ).


האם ניתן למנוע  אבני כיס מרה?
נראה כי קיים קשר בין רמות המגנזיום בתפריט לסיכון להיווצרות אבני כיס מרה.
תפריט דל במגנזיום יכול לגרום לעליה ברמות טריגליצרידים בדם, ירידה ברמות "הכולסטרול הטוב" HDL והיווצרות מוגברת של אבני כיס מרה.
לאחרונה סוכמו התוצאות של מחקר שנמשך 15 שנה וכלל 42,000 גברים.  התוצאות מראות כי הגברה של צריכת המגנזיום מקטינה הסיכון לאבנים באופן משמעותי.
מגנזיום נפוץ במגוון מזונות: דגים, דגנים מלאים, קקאו, שקדים, אגוזי קשיו, סויה, אך כיום כשהמזון מעובד יותר, כמותו באוכל הולכת ופוחתת.
המלצה יומית – 400 מ"ג ליום לאישה בוגרת, 330 מ"ג ליום לגבר בוגר. חשוב לציין כי במידה ונוטלים תוסף, מומלץ להתחיל ליטול מינון נמוך, היות ומגנזיום עלול לגרום לשלשולים.

 

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.